Nieuw seizoen 2018 – 2019

Zvv Salao’85

Salao in een nieuw seizoen 2018-2019

 

Als voorzitter van ‘onze club’ wordt ik er begin augustus altijd even fijntjes aan herinnert dat ik voor het aankomend seizoen weer even een stukje moet schrijven voor op de site. Dat gaat al jaren zo en was ook dit jaar niet anders. Pff was mijn eerste gedachte, waar moet ik het nou weer eens over hebben. Ik ben namelijk niet iemand van cut, copy, paste. Maar daar is dit jaar ook geen enkele reden toe bedacht ik mij bij de tweede gedachte. We hebben namelijk als club een moeizaam seizoen gekend, en dat was zelfs voor ons als ‘stokoud’ bestuur nieuw. Ik zal u de details besparen maar dat we zaken anders gaan aanpakken met ingang van dit seizoen is duidelijk. Het zijn geen spannende veranderingen maar we zijn er wel achter gekomen dat er wat meer duidelijkheid en structuur richting, spelers coaches, begeleiders en ouders gevraagd wordt. Om die reden hebben we besloten om een compact en hopelijk niets aan duidelijkheid overlatend club regelement op te stellen. De aanvoerders, coaches/begeleiders zullen hierover binnenkort geïnformeerd worden.

Afscheid

Deze zomer was voor de club ook een jaar van afscheid nemen en welkom heten. Dat begon al lopende het vorige seizoen. Ons nieuwe vlaggenschip kreeg te maken met wekelijks veel afwezigen waardoor wij helaas in januari al hebben moeten besluiten het team uit competitie terug te trekken. Een pijnlijke maar helaas noodzakelijke beslissing. Ook het 2e had een moeizaam seizoen, mede ingegeven door het gebrek aan een keeper. De overblijvende mannen van dit team die doorwilden hebben onderdak gevonden bij Piet Pann wat naar ik begreep ook niet zo ruim in zijn spelers zat. Dus dat was een prima oplossing voor alle partijen. Het 4e wat jaren met plezier bij ons heeft gespeeld besloot aan het einde van het seizoen de overstap te maken naar een andere vereniging. Wij wensen de mannen die zijn overgestapt allemaal veel succes bij hun nieuwe clubs.

Welkom

Natuurlijk blijft er ook veel bij het oude. Zo maken onze ‘youngsters’ een mooie ontwikkeling door. Ruim twee jaar geleden nog junioren, en via het 4e in de 2e klasse, vorige jaar het 3e in de 1e klasse gaan de manen nu op voor het examen; spelen als het 1e van Salao in de Schager Hoofdklasse. Een ruim bemeten selectie van een bundeling van talent van de SV Schagen moet leiden tot een mooie klassering de Hoofdklasse. De grootste sprong binnen club wordt gemaakt door het 5e van vorig jaar. Zij worden komend seizoen het nieuwe 2e maar blijven wel op hun vertrouwde niveau van de 3e klasse actief. Weinig verandering bij de liefhebbers pur sang, maar da’s logisch als het gewoon lekker gaat. Het oude 6e wordt komend jaar het 4e en laat ook alles bij wat het was, al zijn een aantal nieuwe verrassingen nooit uit te sluiten bij deze prominenten. Hiertussen wurmt zich een nieuw 3e van naar ik mij heb laten influisteren een groep enthousiaste jong senioren, ook van de SV Schagen.

Jeugd

Nog niet eerder in het bestaan van de club brengen we zoveel jeugdspelers binnen de lijnen als aankomend seizoen, en dat vervult ons met trots. Blijkbaar doen we iets goed en ook is er in de samenwerking met de SV Schagen wel een bepaalde rode draad te ontdekken. De jongens Onder-17 1, pff wat een vreselijk benaming, van afgelopen seizoen gaan over naar de Onder-19 en zullen en zullen naar verwachting een pittig seizoen tegemoet gaan. Mooi om overigens te zien dat de SZVV er in is geslaagd een representatieve onder-19 op de been te krijgen, chapeau! In de Onder-17 leveren we komend seizoen twee teams waarvan de Onder-17 het doorstoomteam is vanuit de Onder-15. Onder-17 2 is een volledig nieuw team binnen onze club. Tot slot wordt er aan de basis van de club, het zogenaamde fundament, ook stevig verder gebouwd getuige de komst van twee nieuwe Onder-15 teams. Deze teams staan onder begeleiding van de gekende Schager sportmensen Ard Broers en Hans Blaauw.

Resumé

Kortom een behoorlijke transformatie van teams, spelers en indelingen met een duidelijk te ontdekken lijn met voetbal en plezier als basis. Wij als club faciliteren graag zaalvoetbal vóór iedereen en dat stempel drukken wij steeds meer op Salao, én dat al bijna 35 jaar. Om dit allemaal in goede banen te leiden vraagt het ook steeds meer van de inmiddels vele vrijwilligers. Hierin kunnen we ook nog wel wat ondersteuning gebruiken. Dan hoef je niet meteen te denken aan het wekelijks begeleiden van een team of een bestuursfunctie, maar denk ook eens aan wat hulp op het gebied van social media, af en toe eens een wedstrijdje fluiten, mogelijk een keer als ouder of begeleider mee met u kind, of een keertje rijden naar een uitwedstrijd. Ook voor nieuwe initiatieven waar wij mogelijk niet aan denken staan wij open. Spreek ons er eens op aan, vinden we altijd leuk en leidt vaak tot de mooiste initiatieven. Wij zijn benieuwd.

Tot slot wens ik iedereen weer een fantastisch en sportief seizoen en we spreken elkaar snel in welke hoedanigheid dan ook. Bedenk daarnaast altijd dat het binnen de lijnen te doen is bij Salao, én dat je altijd bij het horen van de naam Salao mag beseffen, ‘we zijn niet de beste maar wel de mooiste club’.

 

Met sportieve groet namens het bestuur van Salao,

Joost Schimmel –voorzitter
Kasper van Otterlo – penningmeester
Hans Buil – secretaris

Geef een antwoord