Geschiedenis

Zaalvoetbalvereniging Salao ’85 uit Schagen is in 1985 opgestart door de, toenmalige, en huidige vrienden Joost Schimmel, Arjan Bakker en Steve IJzer. Dit 3-mansschap speelden allen bij verschillende verenigingen en wilden graag samen spelen maar kwamen er niet uit bij welke vereniging. Steve’s Vesdo, Arjan’s de Eagles, en Joost’s Van Geelen konden niet ieders goedkeuring krijgen. Zodoende werd er besloten om zelf een zaalvoetbalvereniging op te richten waar de drie lekker samen konden ballen.

En ja, dan moet er nog een naam verzonnen worden. Op 1 december 1984, bij de afdronk na een succesvol zaalvoetbaltoernooi in Groningen, kwamen de spelers in contact met een heer die iets in zaalvoetbal (vloeren) deed. Deze man begon over de naam Salao, wat in het Braziliaans zaalvoetbal (vloer) betekent. Zoals de club al 32 jaar betaamt, weinig overleg en snel schakelen, dus was de clubnaam geboren.

Salao is begonnen met twee herenteams en een damesteam. Anno 2016 heeft Salao ’85 totaal zes herenteams en 2 C-juniorenteams waarbij het 1e team KNVB klasse speelt.