Nieuw seizoen 2022-2023

Salao in het seizoen 2022/2023

‘Zaalvoetballen in een rare tijd’ schreef ik vorig jaar in mijn voorwoord. Ik heb nu een jaar later nog altijd het gevoel dat de rare tijden nog niet geheel achter ons liggen. Maar de hoop dat we voor dit seizoen gevrijwaard blijven van lockdowns, gesloten sporthallen, anderhalve meters én een competitieverloop wat geen – verloop is verwacht ik dit seizoen toch niet meer mee te gaan maken.

We zijn in ieder geval met een goed gevoel gestart na een toch wel donkere periode in het bestaan van onze club. Corona deed niemand goed en vorig seizoen hebben we namelijk iets moeten doen wat we nog nooit eerder in de meer dan 35-jarige historie van de club hebben meegemaakt; namelijk het royeren van een volledig team. Nou, ik kan u vertellen dat gaat niemand binnen de club in zijn koude kleren zitten en we hopen het ook nooit meer mee te maken. Maar waar gevoetbald wordt worden wel eens grenzen overschreden. Dat op zich is geen doodzonde, maar wat er vorig seizoen plaatsvond tijdens een wedstrijd van een team van ons ging alle grenzen van het betamelijke ruim over – en toen restte ons niets anders dan de zwaarste sanctie uit te spreken over een heel team.

Sportieve successen waren de afgelopen schaars binnen de club. Op zich niet vreemd als je in ogenschouw neemt wat voor seizoenen we hebben gehad. Toch zette het ons als bestuur aan het denken. Niet dat we nu opeens grote sportieve ambities uitspreken maar iets meer dan gewoon een lekker portje voetballen daar leek ons niks mee. Te beginnen met een nieuw en jeugdig eerste team. Belangrijke voorwaarde om hiermee te beginnen was dat we proactief op zoek zijn gegaan naar passende begeleiding en als je dan iemand kan strikken als Edwin Russer – die zowel als speler maar zeker ook als coach zijn sporen meer dan verdiend heeft – dan opent dat deuren die de afgelopen jaren voor ons gesloten bleven. Een nieuw en fris eerste team is het gevolg, wat en dat is niet onbelangrijk in deze tijd ook nog eens uit een hechte vriendengroep bestaat. We leggen de lat niet hoog voor dit seizoen voor de mannen, maar de eerste tekenen van een leuk voetballend team heeft zich in de eerste potjes van dit seizoen al geopenbaard.  

De overige seniorenteams zijn allemaal teams die hun sporen binnen onze club al ruimschoots verdiend hebben, waarbij wel opvalt dat de mannen van het eerste uur nu toch echt allemaal hun voetbalschoenen wel aan de wilgen hebben gehangen. Een nieuwe generatie zeg maar waarbij ‘een potje voetballen’ en zoals Brian Brobbey altijd zegt ‘af en toe een lekker doelpuntje maken’ zaken zijn die het beoefenen van je hobby gewoon één van de leukste maakt om te doen. Voor deze teams is ‘ambitie’ heus geen vies woord maar ‘plezier’ staat net iets hoger.

Achter deze vijf teams hebben we ook nog drietal juniorenteams. Twee in de O-19 en één in de O-15. Vooral voor de talentvolle mannen uit de O-19 zullen er kansen komen om zich te bewijzen op het hoogste niveau binnen onze club zo hebben we als bestuur vooraf aan het seizoen gedefinieerd.

Tot slot onze dames die zich stilzwijgend een plek hebben verworven binnen onze club en hoewel ik helaas geen mening kan geven over het sportieve niveau van de dames – maar ook dat ga ik komend seizoen inhalen – mag ik wel stellen dat de dames zich zo nodig mengen in kwesties waar wij als bestuur ook wel eens vraagtekens bij hebben. Misschien een aanzet tot een actievere deelname binnen het bestuur van onze club? Want zoals elk jaar in mijn voorwoord richt ik mij ook nu weer tot alle leden met de vraag of er misschien mensen zijn die eens wat zouden willen doen binnen de club. Het is niet veel werk, we zijn een heel ongecompliceerd stel heren die altijd openstaan voor nieuwe ideeën van buitenaf. Mocht je iets leuks hebben meld je dan eens vrijblijvend bij één van ons dan kijken we samen of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Tot slot heb ik nog een paar huishoudelijke mededelingen. Mocht je als team behoefte hebben aan wat nieuw materiaal, denk hierbij aan nieuwe sokken of een nieuwe bal meld je bij één van ons en we zullen een en ander voor jullie regelen of jullie de weg wijzen wat je moet doen. Ik doe hierbij de kick-of, omdat ik vorige week na afloop bij het nieuwe eerste een aantal van onze nieuwe spelers met rugzak of anderszins weg zag lopen. Later thuis zag ik nog een hele stapel kakelverse nieuwe Salao tassen liggen. Die zal ik binnenkort even aan de mannen die er nog geen hebben overhandigen, want iemand met zo’n prachtige Salao tas zien lopen doet mij altijd een glimlach rond de mond toveren.

De eerste signalen voor een leuk seizoen hebben ons reeds bereikt en laten we deze lijn vasthouden, want besef dat een ‘lekker potje voetballen’ eigenlijk één van de mooiste dingen is die er zijn.

Met sportieve groet namens bestuur Salao’85

Joost Schimmel          voorzitter

Kasper van Otterlo    penningmeester

Hans Buil                    secretaris

Geef een antwoord