Nieuw seizoen 2021-2022

Zaalvoetballen in een rare tijd!!

Als voorzitter wordt ik elk jaar gevraagd om voor het begin van het seizoen een kort introductieverhaaltje te schrijven voor onze leden. Doorgaans gaat mij dat redelijk eenvoudig af – gewoon omdat er genoeg te vertellen is over bijvoorbeeld het afgelopen seizoen, en over de verwachtingen van het aankomend seizoen, om maar eens twee punten te noemen.

Over verwachtingen valt altijd wel iets te schrijven, maar over afgelopen twee seizoen kunnen we kort zijn. 2019/2020 was het seizoen dat het land in de spannendste fase van het seizoen op slot ging. Geen kampioenen, geen prijzen, niet van dat alles, en dan blijkt een seizoen lang voetballen maar heel gewoontjes te zijn. Vorig seizoen begon nog wel aardig voor spelers, omdat die in ieder geval nog mochten voetballen, maar van ambiance was geen enkele sprake. Kortweg twee verloren seizoenen.

Voor ons als club natuurlijk ook een nieuwe situatie. Kort na de lockdown zaten we als bestuur bij elkaar om wat kleine gerezen problemen in de kiem te smoren. Hierover heb ik in het najaar van 2020 jullie allemaal nog een mail gestuurd. De inhoud hiervan sprak voor zich denk ik, maar het kwam er kortweg op neer dat wij het heel belangrijk vinden dat we met z’n allen vooral ‘heel normaal’ blijven doen. Om deze woorden kracht bij te zetten verwijs ik naar de laatste alinea van dit verhaal. Nog één dingetje over vorig seizoen en dat is dat wij als bestuur – na bekend werd dat er helemaal niet meer gevoetbald zou worden – onze penningmeester besloot om helemaal geen contributie te innen bij jullie over het seizoen 2020/2021. Een prachtige geste van onze club – mede gezien het feit dat wij wel financiële verplichtingen hadden naar de SZVV.    

Inmiddels zijn we ruim negen maanden verder en staan we weer aan de vooravond van een nieuw seizoen. Vorig jaar sprak ik in mijn voorwoord over een seizoen wat anders zou worden dan de 35 jaar daarvoor. Nu weet ik het echt niet. Word het een jaar zoals de eerste 35 jaar uit de roemruchte historie, of wordt het een jaar zoals de afgelopen twee seizoen zich uiteindelijk hebben voltrokken? We weten het eenvoudigweg niet, maar dat er ook nu veel onzekerheid is is duidelijk.

Oproep

Ik kan een aantal alinea’s uit dit verhaal van vorig seizoen kopiëren. Zeker gezien de oproep die ik vorig jaar aan jullie deed om eens om je heen te kijken of er bereidheid om iets voor onze mooie club te gaan doen. Het huidige kader is klein en wordt er ook niet jonger op. Op zich is leeftijd geen issue omdat we denken dat wij nog voldoende jong van geest zijn om te doen wat er nodig is om een club als deze te runnen. Maar frisse inzichten van jongere mensen zouden wij als zeer verfrissend ervaren. Dus bij deze nogmaals een oproep; meld je aan als je en paar uur per maand over hebt om iets voor onze mooie club te doen?   

Wat de huidige pandemie ook wel bewezen heeft is dat het lastig blijkt om alle leden te blijven motiveren om te blijven voetballen. Bij een lange stilstand blijkt de zin ook wel wat te verflauwen en dat zie je dan ook terug in de ledenaantallen. Op zich niets ernstigs voor onze club maar maatschappelijk misschien wel een teken aan de wand? Starten we vorig seizoen nog met 11 teams – dit jaar staan en negen teams in de startblokken. Met zes senioren-, twee junioren- en één dames nog altijd een mooie verscheidenheid van de teams.   

Sportieve ambitie

Na zeg maar twee jaar stilstand is het voor mij ook lastig om enige sportieve ambitie te voorspellen voor onze teams. En dat is iets waar ik als ‘echte winnaar’ best wel moeite mee heb. Ik vond het namelijk als speler bij de start van een nieuw seizoen fantastisch om duidelijke sportieve doelen te definiëren om het seizoen voor te gaan. Laat ik de verwachting nu uitspreken dat ik er van uitga dat iedereen komend seizoen zijn beste beentje zal voorzetten en ondanks alle mogelijke beperkingen – die er misschien wel weer komen – we er met z’n allen weer een mooi seizoen van maken.

Als bestuur en begeleidingscrew zal het aan ons niet liggen en begrijpen wij ook dat er bij jullie misschien ook wel wat opstartproblemen kunnen optreden, maar als we er met z’n allen positief in staan zal ook 2021/2022 weer een prachtig Salao seizoen worden.

Scheenbeschermers

Een noviteit in het komend seizoen is dat de voetbalbond  SZVV spelers verplicht tot het dragen van  scheenbeschermers. Als oud speler heb ik zo mijn bedenkingen over deze maatregel, maar waarschijnlijk ben ik daarom ook een oud speler? Let er dus dat je naast alle standaarduitrusting ook een stel scheenbeschermers in je fraaie Salao tas stopt. Als alles zo blijft zoals nu in deze onzekere tijden dan start en het seizoen op maandag 23 augustus 2021. Ik zag dat al onze teams inmiddels ook staan ingeroosterd voor de eerste wedstrijden.   

Ik wil jullie bij deze – net als vorig seizoen – op het hart drukken – doe je best – doe normaal – toon respect naar medespelers, tegenstanders, scheidsrechters, coaches, supporters en voor de rest alles en iedereen die ik vergeet te vermelden, maar die zich ook volledig vrijwillig inzetten om zaalvoetballen voor jullie mogelijk te maken.

Met sportieve groet namens bestuur Salao’85

Joost Schimmel                voorzitter

Kasper van Otterlo         penningmeesterHans Buil                            secretaris

Geef een antwoord