Nieuw seizoen 2017-2018

Salao in een nieuw seizoen 2017-2018

Na een zomer, ja hoe moet je die nou eens netjes omschrijven, staan we weer aan het begin van het 32e jaar van onze club. Na zoveel jaren mag je daar toch wel van spreken, ‘onze club’.

Vooral de laatste jaren is de club in een stroomversnelling terecht gekomen. Niet in de laatste plaats door de komst van jeugdteams, nu zo’n vijf jaar geleden. Met de komst van talentvolle jeugdspelers bereik je ook gelijk een stuk continuïteit binnen je vereniging. Talent opleiden is één, en daarna komt er een tijd van waarin de talenten uitwaaien of op de deur beginnen te kloppen. Dat kloppen verandert langzaam in bonken, net zo lang tot de deur open gaat.

Vorig jaar hadden we hierin een paar mooie voorbeelden. De C-junioren werden onder leiding van Hans Buil kampioen en dat is op gepaste wijze gevierd. De voormalige A-junioren werden na ampel overleg overgeheveld naar de senioren wat bij menigeen de wenkbrauwen deed fronzen. Deze heerlijke vriendengroep heeft afgelopen seizoen als het 4e team in de 2e klasse laten zien dat als je goed genoeg bent, je ook altijd oud genoeg bent. Aan het begin van het seizoen nog wat onwennig werd na de winterstop een prachtige reeks neergezet wat hen op een plek in de subtop deed eindigen. Als beloning volgt voor deze mannen een promotie naar de 3e, wat tevens doorstroming inhoudt naar de 1e klasse van de SZVV. Wat ook niet onvermeld mag blijven is dat volgens afspraak een groot deel van de spelers van dit team afgelopen seizoen hun debuut al hebben gemaakt in het 1e. Voorwaar een knappe prestatie, en een opmaat naar een nog beter aankomend seizoen. Dit mede gezien het feit dat de van Scagha teruggekeerde Jelle van der Buld en Jild Wardenaar weer zullen aansluiten bij hun oude voetbalmaatjes.

Kort nog even terug naar afgelopen seizoen. Bij het 1e was de sleet zo nu dan toch wel duidelijk zichtbaar. Dit bracht bestuurlijk nog wel wat hoofdbrekens met zich mee, maar een oplossing wed gevonden. De mannen willen graag met elkaar blijven voetballen en dat zal gaan gebeuren in de Schager Hoofdklasse als het tweede van Salao. Hierdoor moest er ook een beslissing vallen voor het huidige 2e. Dit was de laatste twee jaar een mix van jong en oud wat met wisselend resultaat en plezier heeft gespeeld. Een oplossing bleek ook hier lastig, maar door het stoppen van een aantal op leeftijd zijnde spelers loste ook dit probleem zichzelf op. De aanwezige talenten in dit team worden de pijlers van het nieuwe 1e. Door het terugtreden van het huidige 1e, en de wens van de club om met het 1e toch in de KNVB te blijven voetballen stonden we bestuurlijk voor een krachttoer om een nieuw representatief 1e op de been te krijgen.

Na overleg en wat bedenktijd besloot het 1e team van Van Geelen, wat van plan was zich terug te trekken, in zijn geheel de overstap naar onze club te maken. Met de overgebleven spelers van het oude 2e en in de rug gesteund door de zich verder ontwikkelende talenten van het 3e zal dit team het nieuwe 1e gaan vormen en uitkomen in de 2e klasse van de KNVB. Het zal voor deze mannen een pittig seizoen worden, maar met de juiste instelling en begeleiding zal deze groep talenten deze klus klaren, daar zijn wij van overtuigd.

Veel noodzakelijke veranderingen dus binnen de hoogste teams van onze club. Maar wij denken dat het nu nodig was om deze voor sommigen moeilijke beslissingen te moeten nemen in het belang en de continuïteit van de club.    Maar gelukkig blijft er ook veel bij het oude. Zo zal het 3e van afgelopen seizoen komend seizoen als het 4e  gewoon weer in de 2e klasse spelen, en bij het 5en het 6e  blijft alles bij het oude.

Ook bij de jeugd is er volop reuring. Hadden we vorig seizoen alleen nog twee C-junioren teams. Komend jaar hebben we door inspanning van vele vrijwilligers, waarbij een speciaal woord van dank ik verschuldigd aan Hans Buil, zomaar weer drie junioren teams. De C2 van vorig jaar, die het onder leiding van Arjan Groenveld fantastisch gedaan hebben promoveren naar de C1 en daar mag wat van verwacht worden. Het plezier spat er bij die mannen vanaf.

Voor de nieuwe doorstroming gaan we dit seizoen met maar liefst twee B-junioren teams de zaal in. Veel nieuwe spelers gaan hun opwachting maken maar  geloof mij dat het plezier er vanaf het begin vanaf zal spatten.

U leest het, veel woorden vooraf, het wordt tijd om te voetballen. Naar ik begreep heeft het 5e gisteren op eigen initiatief het startschot gegeven van dit seizoen middels een oefenpotje in Schagerbrug. Chapeau mannen!! Aankomende woensdag, de 30e augustus  zal er om 21.00 in de Groeneweghal een oefenpotje zijn tussen het 1e en het 3e, en dat zal voor liefhebbers een mooie eerste gelegenheid zijn om een kijkje te nemen.

Zoals elk jaar in mijn voorwoord doe ik ook dit jaar weer een beroep aan eenieder die het misschien leuk zou vinden om iets voor de club te doen. Mocht er interesse zijn, schroom dan niet om mij of een ander lid van de club eens aan te schieten. In allerlei hoedanigheden kunnen we wel wat extra handjes gebruiken.

Tot slot wens ik iedereen weer een fantastisch en sportief seizoen en bedenk altijd dat het binnen de lijnen te doen is bij Salao, én dat je altijd bij het horen van de naam Salao mag beseffen, ‘we zijn niet de beste maar wel de mooiste club’.

 

Met sportieve groet,

 

Joost Schimmel

Geef een antwoord