Nieuw Seizoen 2015/2016

Nieuw seizoen 2015/2016

 

Salao is er weer klaar voor…..

 

Jaarlijks een introductieverhaaltje schrijven gaat mij de eerste jaren altijd prima af. Maar om na een aantal jaren telkens goed uit de hoek te komen om iedereen binnen de club een hart onder de riem te steken wordt na een aantal jaren toch wel een beproeving. Zo ook dit jaar, vandaar mijn iets te late bijdrage.

Nu ben ik niet van de cut-copy-paste categorie maar toch weer leuke invalshoek gevonden vind ikzelf; want als club staan we weer voor een jaar waarin er stappen gemaakt zullen worden door velen binnen de club. Net als vorig jaar gaan we van start met 8 teams t.w. vijf senioren en 3 junioren waarvan je C’tjes allemaal nieuwe helden zijn.

Een warm welkom wens ik Stijn Griffioen, Jurre Golsteijn, Joep Vos, Rick Tolsma, Thom de Goede, Joran Moorman, Luca Pinkse en Steyn Buil die onder de bezielende leiding van Hans Buil, in wie ik een groot vertrouwen als topcoach heb, een fantastisch seizoen toe waarin ik regelmatig als voorzitter, maar nog meer als liefhebber act de présence zal geven.

Waar nieuwe talenten verschijnen schuiven er ook een paar op en helaas hebben we ook moeten constateren dat er een aantal talenten stoppen of hun heil elders zoeken. De C-junioren van vorig jaar gaan in zijn geheel door naar de B’tjes en zullen onder leiding van Arjan Vethman het wat hogerop proberen.

Dientengevolge gaan de B’s naar de A-tjes alwaar ze helaas wederom een (te) kleine afdeling treffen. De SZVV heeft er echt alles aan gedaan maar dat is helaas niet gelukt. Als pleister maken ze hun opwachting in het grote mannen bekertoernooi en wie weet kunnen ze daarin verrassen.

De leiding van de junioren is dus bij de heren Buil, Vethman en Snellen weer in fantastisch en zeer deskundige handen. Mochten er echter mensen zijn die hierin ook wel iets zouden willen betekenen dan horen we dat natuurlijk graag. Wat extra handjes zo nu en dan is meer dan welkom.

De A-junioren die gebleven zijn hebben we na overleg met de mannen doorgeschoven naar het 2e met goede kansen op veel speeltijd in het 1e. Hierdoor kan de verjonging van het ‘belegen’ 1e verder gestalte geven. Ik zal net als vorig seizoen de scepter zwaaien bij het 1e en zal niet schromen om ook af en toe A-junioren te laten debuteren, want als je bij Ivo Rohling in de hoofdmacht van Schagen meekan waarom dan niet in Salao 1?

Het 2e is komend jaar een mengeling van jong tot zeer oudJ, maar ik denk de perfecte mix waarin de jongeren veel zullen leren van de oudjes en de andersom. Het 3e leek vorig jaar op weg naar de titel en zodoende een promotie naar het 2e maar een ietwat tegenvallende tweede seizoenshelft deed de ploeg naast promotie grijpen.

Over het 4e kan ik kort zijn. Niets minder dan de titel is wat we verwachten van deze mannen die naar ik heb begrepen de hele zomer hebben doorgetraind op het kunstgras van Groenoord. Waar gaat dat eindigen. Het 5e ben ik zoals altijd kort over ’ga zo door’ zou ik zeggen en laat aub bondscoach Danny Blind een keer meedoen. Het pasje hebben jullie al. Zou wel een stunt zijn!

Door na wat huishoudelijke zaken. Door de tragische dood van SZVV boegbeeld Jaap van der Sluys zijn de opengevallen functies prima ingevuld door voorzitter Piet de Geus, u kent hem wel die lachebek uit de Multitreffer,  en Co Duineveld als competitieleider. Beide heren wensen wij veel succes en waar nodig staan we open voor hulp en of advies, want samen bereiken we altijd meer.

Tot slot wens ik iedereen weer een fantastisch en sportief seizoen en vergeet ik bijna nog dat we dit jaar ook nog altijd ons 30-jarig bestaan vieren.

We gaan nog wat doen maar wat blijft nog even een verrassing. Kortweg we weten het nog niet, maar…….., we zouden Salao niet zijn als we ook in deze niet nog zeer verrassend uit de hoek gaan komen.

Zoals u leest weer boordevol ambitie, en naast het feit dat het altijd te doen is binnen de lijnen moet je je altijd bedenken bij de naam Salao, we zijn niet de beste maar wel de mooiste club.

Met sportieve groet,

 

Joost Schimmel,

Geef een antwoord