Nieuw seizoen 2019-2020

ZVV Salao’85

Salao in aanloop naar het 35-jarig bestaan!

Het was ergens eind 1984 dat een ‘goed stel’ aardige voetballers het idee kregen om zich eens in te schrijven voor een groot zaalvoetbaltoernooi ergens in het land. Dat was destijds nog een unicum. We kozen voor een toernooi in Groningen waar maar liefst 32 ploegen aan mee konden doen. Onder hen deed ook het Nederlands zaalvoetbalteam mee – dat staat mij nog helder voor de geest. Wij werden daar na een ongekende triomftocht 3e achter het destijds al landelijk opererende FC FAM en Datarex, máár voor het Nederlands team. Het bleek het begin van een mooie start van een nog altijd hele bijzondere club; Salao ’85.

35 jaar

Nu bijna 35 later – waarin waanzinnig veel is gebeurd én is veranderd staan we weer aan het begin van een nieuw seizoen. Tegen het Nederlands team spelen we allang niet meer – maar Sparta’67, Vios, FC de Ruif, Piet Pann en ga zo maar door zijn onze tegenstanders. De afgelopen jaren hebben we als club onze plek gevonden binnen de SZVV en dat bevalt prima. Het faciliteren van zaalvoetballen voor eenieder die er zin in heeft is bij ons prioriteit geworden.

Het afgelopen seizoen is prima verlopen –waarbij het mij vooral pleziert om te zeggen dat we nauwelijks negatief in het nieuws zijn gekomen. Geen excessen, geen schorsingen van importantie – en meer van dat soort onzin. Voetballen moet namelijk een  feest zijn om te doen – en ik kan het weten – want ik heb het zo lang met zoveel plezier gedaan – maar kan nu al een aantal jaren niet meer actief meedoen. En geloof mij dat alles wat je naast het voetbal doet leuk is maar altijd minder leuk dan zelf voetballen.

Dames

Dat we als club een naam hebben in de regio hoeft geen verdere uitleg – en dat dat komend seizoen tot aansluiting van een nieuw damesteam heeft geleid doet mij heel veel plezier. De dames komen over van St. Boys en als ik de competitie-indeling mag geloven dan kunnen ze ook nog eens een aardig potje voetballen. Mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt.       

Jeugd

De afgelopen jaren hebben we ons als club geprofileerd als club met veel aandacht voor de voetballende jeugd. Komend seizoen zal hier dan ook weer veel aandacht voor zijn. De mannen van de O-19 is een zaalvoetbalteam zoals ik het graag zie. Geen gezeik – redelijk getalenteerd – maar altijd blij om te mogen voetballen. Ga zo door mannen!! Dan de O-17 – en ik moet zeggen dat is wel een dingetje.  We hebben komend seizoen maar liefst vier teams in deze leeftijdscategorie. Gelukkig verdeeld over twee divisies zodat de mannen niet bijna wekelijks tegen een ander team van je eigen club moeten spelen.  Opvallend dit jaar is dat we zelf geen O-15 hebben en dat daar ook niet heel veel inschrijvingen voor zijn binnen gekomen de SZVV. Hopelijk geen teken aan de wand dat de interesse bij de jeugd steeds verder terugloopt? Jammerlijk om te melden is nog dat wij een aanzet richting SZVV hebben gegeven voor een start van een O-13 competitie. Wij hadden al een volledig team in de startblokken maar de animo bij collega clubs bleek minder groot dan wij aanvankelijk dachten. Nog even geduld mannen maar komt goed!

Grote mannen

Bij de grote mannen brengen we drie teams binnen de lijnen. Het 2e en het 3e is inmiddels meubilair maar daardoor wel een belangrijk fundament van onze club met voetbal als belangrijkste bijzaak van het leven. Plezier binnen de lijnen – maar ook heel veel plezier erbuiten zijn de drijfveren van deze mannen. Over ambitie durf ik geen uitspraken meer te doen – maar dat het weer ‘old school’ gezellig wordt staat als paal boven water.

Vlaggenschip

Het jeugdige 1e  van de laatste jaren heeft nogal wat last van druk die ze zichzelf misschien wel meer opleggen dan dat wij dat vanaf de kant doen. Lekker voetballen moet ook voor dit team het credo worden komend jaar – want goed voetballen dat kunnen ze. Met een opnieuw een redelijk nieuw team mét veel talent gaan de mannen de strijd in de Schager hoofdklasse aan. Het zal ook dit jaar weer niet eenvoudig worden maar een gezonde ambitie kunnen we toch wel uitspreken voor deze bundeling van jong talent.

Tot slot

Kortom we staan weer aan de vooravond van een nieuw seizoen – waarin we ook met een schuin oog zullen kijken naar de ontwikkelingen bij Schagen United – dat inmiddels ook een eigen zaalvoetbalafdeling heeft. Er staat ons dus mogelijk veel te wachten op voetbalgebied binnen de Schager gemeenschap. Zoals in de kop al beschreven staan we ook aan de vooravond van ons 35-jarig bestaan als club. Wij hebben er nog niet over nagedacht maar mochten er mensen zijn die zich geroepen voelen om iets leuks te organiseren ter ere van het jubileum dan houden wij ons als drukbezette bestuursleden altijd aanbevolen. Het is aan jullie!

Tot slot wens ik iedereen een fantastisch en sportief seizoen en we spreken elkaar snel.

Met sportieve groet namens het bestuur van Salao’ 85

Joost Schimmel                voorzitter

Kasper van Otterlo         penningmeester

Hans Buil                            secretaris           

Geef een antwoord