Nieuw Seizoen 2016/2017

Salao nieuw seizoen 2016-2017

 

Vorig jaar schreef ik dat het jaarlijks schrijven van een introductieverhaaltje een alsmaar grotere beproeving ging worden. Niets meer van dat alles deze zomer. Niet in het laatst door de fantastisch sportzomer, waarvan wij op dit moment het staartje beleven.

De Olympische Spelen geven eens te meer aan hoe mooi sport kan zijn. En dan maakt het niet zoveel uit of je dat in de top of in de marge doet. Als je er maar voor gaat. Ik las laatst een prachtige quote waarin het verschil tussen winnen en verliezen wonderbaarlijk mooi werd geduid.  Winnaars hebben een plan en verliezers een excuus en eigenlijk is dat de kern waar het allemaal om draait.

Het Nederlands voetbalelftal ontbrak op het hemeltergende EK in Frankrijk en verdronk zo ongeveer in de excuses waarom ze er niet bijzijn. Het antwoord is heel simpel. De KNVB heeft geen plan. Ik vrees dan ook dat we er over twee jaar op het WK in 2018 dan ook weer niet bijzijn. Waarom? Ze hebben nog altijd geen plan.

Kijk deze OS naar onze handbalmeiden, onze volleybalmeiden, onze lange afstand zwemmers  en ga zo maar door. Ik hoor niet anders dan dat ze er 4 tot 6 jaar via een strak plan naartoe hebben gewerkt. En of het dan goud, zilver of brons wordt is misschien wel van minder belang. Alleen hebben ze allemaal gewerkt volgens een plan.

Genoeg over de sportzomer en terug naar onze club. Ook wij hebben afgelopen jaar op kleine schaal gemerkt dat werken met een plan resultaat kan opleveren. Ons vlaggenschip is er het beste voorbeeld van. Twee jaar geleden op sterven na dood en afgelopen 27e mei pas gestrand in de finale van de play-off’s voor promotie naar de 1e klasse. Instelling en opofferingsgezindheid waren de toverwoorden. Je ziet hoe ver je daarmee kunt komen.

‘Plan’ zal dan ook een belangrijke pijler worden voor de komende seizoenen bij onze club. Eenvoudigweg omdat het leidt tot resultaten, en goede resultaten resulteren altijd in plezier, en dat is wat we allemaal willen. Aankomend seizoen gaat het 1e op dezelfde voet verder al zal de doorstroming vanuit de jeugd een hoge prioriteit krijgen.

Voor 2,3 en 4 wordt het een heel bijzonder jaar. Alle drie de teams verschijnen in de tweede klasse. Dat betekent maar liefst zes onderlinge ontmoetingen. Bij het 2e verandert weinig qua personele bezettingen en mikt deze mix van jong en oud, na een uitstekend seizoen, dit jaar op de titel.

Voor het 3e moet een plek in de subtop mogelijk zijn. Het 4e zijn de nieuwkomers, die vanuit de junioren versneld als team de stap maken naar de senioren. Deze mannen zijn voorbestemd om op termijn het nieuwe 1e te gaan worden en zullen onder leiding van Willie Snellen en ondergetekende gehard worden in het seniorenvoetbal.

Het 5e, en dan bedoel ik zeker niet het wiel aan de wagen, is het voormalig 4e én waarvan ik vorig jaar vooraf meldde dat zij met niets minder dan de titel genoegen nemen. Dat lukte op een haartje na niet, dus coach Rembrandt van Rijn neemt dit seizoen met niets minder dan titel of promotie genoegen. Een streng zomerregime is hiervoor de perfecte voorbereiding geweest heb ik her en der al horen gonzen.

Tot slot ons flitsende 5e, wat door het invoegen van het nieuwe 4e ook een plaatsje is gezakt in de pikorde, gaat nu verder als het 6e. En zoals elk jaar veel nieuws, maar ga dat gerust eens op een vrije donderdagavond in de Groeneweg aanschouwen. Een leuke avond gegarandeerd.

Dan tot slot de junioren. Daar valt als voorzitter toch wel een en ander over te zeggen, al zal ik mij op de vlakte houden. Waren we de afgelopen in staat om A, B en C junioren te bevolken, nu zijn we terug naar twee C-junioren teams. Dat we geen A-junioren hebben is op zich niet vreemd, omdat we deze mannen versneld doorschuiven richtring de senioren. In een afdeling van 5 teams waarin je elkaar zowat maandelijks treft is geen goede ontwikkeling en zeker niet bevorderlijk voor de spirit en de onderlinge verdraagzaamheid van teams onder elkaar.

Dat we komend jaar geen B-junioren hebben betreuren we ten zeerste. Vorig seizoen iets te zwaar ingedeeld waardoor er een zeer zwaar seizoen volgde met vele nederlagen.  Dit kwam het spelplezier niet ten goed waardoor er een aantal spelers de brui aan gaven. Het vertrek van nog  2 spelers naar Scagha deed de rest. Zonder maar een goede les voor ons als bestuur naar de toekomst.

Tot slot de C-junioren. Onder leiding van Hans Buil hadden de mannen een wisselvallig seizoen met een paar prachtige positieve uitschieters. Wisselvalligheid was echter troef en dat heeft ook veel met de leeftijd te maken. Het leuke ploegje heeft zich versterkt met Kleine Sluizer Jesse Manshanden en mikt komend jaar op meer stabiliteit en groei. De potentie is er zeer voor aanwezig.

Naast Hans’ zijn mannen ook een C2 dit jaar. Ik wens Jort Groenveld, Bent van der Ploeg, Bas Ouwersloot, Tycho Koster, Boet Velseboer, Thijs ten Bruggencate, Bas van Es en Raphael Dinkelberg welkom bij onze club en wens ze dit jaar veel succes.

Zoals elk jaar zitten we ook dit jaar weer vol plannen. Een er van is om de huidige website wat te pimpen en te upgraden met wat nieuwe social media toepassingen, zoals koppelingen naar facebook, twitter etc. Daarnaast zijn er nog een aantal hersenspinsels waarvan niemand op dit moment weet of het ook ten uitvoer zal komen. Maar liever ideeën die niet ten uitvoer komen dan helemaal geen ideeën.

Tot slot wil ik iedereen weer een fantastisch en sportief seizoen wensen en bedenk altijd dat het binnen de lijnen te doen is bij de Salao, maar dat je je bij horen of uitspreken van de naam Salao altijd moet beseffen, ‘we zijn niet de beste maar wel de mooiste club’.

 

Met sportieve groet,

 

Joost Schimmel,

Geef een antwoord