Nieuw Seizoen 2014/2015

Salao in de startblokken voor 30e seizoen

 

Ik schrik ervan als ik de kop zo opschrijf. 30e seizoen en geen een gemist, al zal het mijn 2e seizoen worden dat ik geen wedstrijd meer speel. Maar ja, ouderdom komt met gebreken maar ook zonder actieve deelname is de energie om iets voor de club te doen bijna onuitputtelijk.

Na de groei van vijf naar zeven teams in het vorig seizoen groeien we nu door naar acht teams. Dat zullen dit jaar opnieuw vijf senioren teams zijn en maar liefst drie junioren, waarmee we onze doelstelling van het opzetten van een volledige jeugdafdeling in drie jaar afronden en dus ruim voorlopen op schema. Onze doelstelling was in vijf jaar een volledige jeugdafdeling van A, B en C junioren op te bouwen. Dat gaat dus buitengewoon!!

Waar we als club wel tegenaan lopen is het feit dat de druk op de vrijwilligers alsmaar groter wordt. Dit maatschappelijke probleem laat zich ook bij ons langzaamaan gelden. Wij zijn dan ook naarstig op zoek naar mensen die het leuk vinden om iets voor onze club te doen. Op verschillende vlakken kunnen we wel wat handjes gebruiken. Mocht je interesse hebben dan hoor ik dit of onze andere bestuursleden natuurlijk graag.

Op sportief vlak hebben we mooi seizoen meegemaakt waarin we zelfs een titel van Salao 4 mochten begroeten. Dit nieuwe team kwam vanuit gelagen positie na de kerst supersterk opzetten en besliste in een rechtstreeks duel met Nieuwe Niedorp de strijd in hun voordeel. Als beloning promoveren zij naar de 2e klasse en worden hiermee en passant Salao 3 en zullen in de competitie de ‘oldies’ van Salao 2 treffen, op voorhand al een prachtige affiche!!

Naast vreugde was er ook licht verdriet omdat het vlaggenschip er niet nogmaals in slaagde via een Houdini act zijn plek in de eerste klasse te behouden. Degradatie hing eigenlijk het gehele seizoen al in de lucht in de sterke 1e klasse en was uiteindelijk dan ook onoverkomelijk.

Het tweede, en derde speelden zich moeiteloos naar een plek in de subtop en het vijfde had vooral weer heel veel lol en het voetbal was een heerlijke uitlaatplek voor de alledaagse beslommeringen.

De B-junioren werden in hun 2e jaar regelmatig op de proef gesteld door hun tegenstanders met wisselend succes. Ik heb veel wedstrijden mogen zien en je ziet de mannen groeien al blijft er nog veel te leren. Dat proces zal zich voortzetten in de A-junioren het komend seizoen. Een knappe 2e plek achter Kleine Sluis was uiteindelijk  het eindresultaat.

De C-junioren hebben in hun eerste seizoen vooral genoten volgens mij. Het was vaak een plezier om te zien en als voorzitter vindt ik het prachtig om die mannetjes te zien dartelen onder leiding van een zware en goede begeleidingsstaf en gadegeslagen door vele ouders. Mannen ga zo door en dan verwacht ik komend seizoen misschien wel iets heel moois.

In een vooruitblik naar aankomend seizoen zijn er op sportief vlak ook een aantal uitdagingen. Ikzelf zal na een sabbatical van een jaar of drie de begeleiding van het eerste op mij nemen en proberen het nieuwe eerste voor de komende jaren vorm te geven.

Voor de oudste junioren zal dit ook een en ander gaan betekenen, omdat deze mannen de basis moeten gaan vormen voor het nieuwe 1e in de komende jaren. Het is dus van belang om je stormachtig te blijven ontwikkelen en in de picture te komen waarna ik niet zal niet schromen om spelers die laten zien dat ze de wil, de kunde en het gogme hebben hun debuut te laten maken in het eerste aankomend seizoen.

Aan het nieuw te vormen B-junioren team wordt op dit moment achter de schermen nog hard gesleuteld door Bas Wardenaar en Kasper van Otterlo. We kunnen naar ik begreep ik nog wel wat spelers gebruiken. Mocht je interesse hebben of weet je iemand die graag met deze jongens wil voetballen dan horen wij dit natuurlijk graag.

Van de C’tjes verwacht ik veel komend seizoen. Een jaar ouder, een jaar wijzer, en hopelijk een jaar beter. Dat moet wel bijna tot een kampioenschap leiden al blijft het plezier het allerbelangrijkste voor de mannen.

Naast het sportieve zijn we ook op andere vlakken nog druk bezig met de club. Nieuwe sponsoren zijn natuurlijk altijd welkom. Daarnaast denken we na over een nieuwe, mooiere website. Bas en Ik zijn hier al voor aan het kijken en we houden jullie hierover op de hoogte. Daarnaast zijn er ideeën om meer te gaan doen met social media.

Een proefballonnetje van mijzelf is de organisatie van een groot jeugdtoernooi aan het einde van komend seizoen. Misschien wel in samenhang met een klein feestje ter ere van ons 30-jarig bestaan.

Zoals u leest veel verwachtingen en uitdagingen maar wij zijn er weer (bijna) klaar voor, en bedenk je altijd bij de naam Salao, we zijn niet de beste maar wel de mooiste club.

 

Met sportieve groet,

 

Joost Schimmel,

Geef een antwoord