Nieuw Seizoen 2013/2014

Salao 2013/2014

Nieuws:

 

Vorig jaar ben ik begonnen met een kort verhaaltje in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen. Ik had toen niet kunnen vermoeden dat de club een dermate groei zou gaan doormaken dat ik jaarlijks een lap tekst in elkaar moet draaien voor aanvang van het seizoen om iedereen over alles te informeren. Maar zoals een goed voorzitter betaamt ga ik een poging doen.

Komend seizoen breidt de club maar liefst uit van 5- naar 7 teams.  Bij de senioren komt er een nieuw team bij en gaan we van start met 5 teams en zoals vorig jaar verwacht breiden we na één succesvol seizoen ons aantal jeugdteams van een naar twee. De start van het succesvolle B1 team laten we opvolgen door de start van een hopelijk net zo succesvol C1 junioren team.

 

Naast natuurlijk een trits aan nieuwe spelers is er komend jaar meer nieuws. Zo heeft de club er voor gekozen om als vereniging in een volledig nieuw outfit aan te treden. Na lang wikken en wegen is de club terug naar de basis van de eerste jaren van de club met wit als basis- en rood als accentkleur. Ons inziens een prachtig tenue met dank aan de welwillende medewerking en het geduld van Sportshop Bouwes. Daarnaast heeft sportshop Bouwes zich tegelijkertijd als shirtsponsor opgeworpen voor het 1e team. Het vlaggenschip is na een aanvankelijke degradatie via de nacompetitie toch geschoond gebleven van degradatie omdat er opvulling van onderaf nodig was om de 1e klasse op sterkte te houden.  Nu maar hopen dat de mannen, met aanvulling van de jonge nieuwelingen Bob Meijles en Jan Bakker,  de geste van de KNVB serieus nemen en een goed seizoen zullen draaien.

Nieuw shirt voorkant nieuw shirt achterkant

Voor het 2e en 3e verandert er weinig. De respectievelijke 2e voor de Oldies en 3e klasse voor de druistige 20’ers blijven het domein en met de nieuwe shirtsponsor BollenBellen.nl en 95% van dezelfde spelers zal het weinig anders gaan dan de laatste jaren; dus still going strong, als zal er bij het 3e toch wel hoop gloren dat promotie er misschien wel in zit.

 

Het nieuwe 4e team doet eveneens zijn intrede in de 3e klasse waardoor er dus een onderling duel te zien zal zijn dit seizoen. Benieuwd hoe dat gaat aflopen. Een team met veel spelers en de nodige ambities als je de verhalen vooraf mag geloven. Met de Bierkade als shirtsponsor is de derde helft in ieder geval goed geregeld; nu de 1e en 2e nog.

 

Het nieuwe 5e was het oude 4e maar is zoiets als oude wijn in nieuwe zakken. Zesde klasse, weinig verschuivingen, veel doordeweeks, puntje hier puntje daar,  en dan tot laat aan de nazit zal er ook voor dit team weinig tot niets veranderen.

 

Junioren

 

Omdat ambitie geen vies woord is maar het wel moet passen in het plaatje zijn we vorig jaar begonnen met junioren en dat blijkt toch wel heel leuk te zijn. De B junioren deden het boven verwachting en werden na een aarzelend begin knap derde in hun klasse en vele spelers hebben reeds hun opwachting gemaakt in de senioren. En met succes mag ik wel zeggen.

Dit team blijft komend seizoen ongewijzigd en er mag dan ook wat verwacht worden van de mannen die een jaar ouder, jaar rijper en  een jaar slimmer zijn. Zonder de lat te hoog te willen leggen verwacht ik toch minimaal wel weer een plek bij de eerste drie. Al sluit ik een hogere klassering niet uit, mede gezien de ontwikkeling die ik bij vele  spelers vorig jaar heb gezien.

 

Zoals de B junioren vorig jaar mochten aarden, zoals dat zo mooi heet, geldt dat komend seizoen voor de C1. Een volledig nieuw team wat vooral plezier zal gaan uitstralen, goed voetbal zal spelen en hopelijk met gepaste trots het nieuwe prachtige tenue zal dragen.

 

Ook voor de junioren hebben we nieuwe shirtsponsoren waarbij Otterlo Financieel Advies naast het hoofdsponsorschap de B junioren voor zijn rekening zal nemen en Gerrit Streefkerk op de voorkant zal prijken van de C junioren.

 

Voor het overige kan ik alleen maar zeggen dat de tijd snel gaat en dat we nog met veel nieuwe zaken bezig zijn. Ik kan er nog niet teveel over zeggen maar dat we als vereniging aan de weg timmeren is een understatement. Wij proberen bij te blijven en zullen jullie hierover zoveel mogelijk informeren.

Ook in het 29e seizoen van onze club gaan we er met zijn allen weer iets moois van maken. Ik wens iedereen daarbij veel succes waarin het plezier weer bovenaan zal staan, want bedenk je altijd bij de naam Salao, ‘we zijn niet de beste maar wel de mooiste club’.

 

Met sportieve groet,

 

Joost Schimmel,

Geef een antwoord